Het graven van canna tubers: hoe en wanneer canna bulbs op te graven

Het graven van Canna Tubers: Hoe en wanneer Canna Bulbs op te graven.

Canna Tubers graven: Hoe en wanneer Canna Bulbs opgraven.

Canna lelies kunnen veel kleur en persoonlijkheid brengen in uw tuin, dankzij een lange bloei periode en aantrekkelijke maar eenvoudige bladeren.

Echter, terwijl deze planten technisch vaste planten zijn, zul je ze meestal elk jaar moeten opgraven.

Dit komt omdat de wortelstokken overwinterd moeten worden als bollen (waarom ze vaak foutief bollen worden genoemd).

Hier staat alles wat je moet weten over wanneer en hoe je die wortelstokken moet opgraven zodat je canna's elk jaar op hun best kunnen zijn.

Canna's moeten worden gegraven in de val voor wortelstokdeling en overwinteren.

Het proces is eenvoudig maar kan niet nodig zijn om elk jaar te worden gedaan, afhankelijk van uw zone, en de canna's worden gepot.

Canna wortelstokken moeten om de 2 tot 3 jaar worden verdeeld om de overbevolking te verminderen en het oudere centrale deel van de klonter te verwijderen.

De meeste telers zullen zich verdelen wanneer ze de plant ontwortelen voor winteropslag.

Echter, in gevallen waarin de plant niet moet worden ontworteld (zoals in warmere zones of wanneer ze worden bewaard in containers die binnen gebracht kunnen worden), is de verdeling nog steeds het beste uitgevoerd in de herfst zodra het bladerdek terug sterft.

Cannas kan een beetje koud maar niet vorsttolerant aan.

In USDA winterhardheid zones 10 tot 12 (en delen van zone 9b), de grond wordt nooit koud genoeg om schade of doden van de wortelstok zodat je ze in de grond kunt laten.

Afhankelijk van de soort of cultivar, uw plant misschien een beetje koudharder, in welk geval ze kunnen worden achtergelaten in de grond met een dikke laag beschermende mulch in de zones 8 tot 9.

Stel dat je een minder tolerante plant of leven in zones 7b of koeler. In dat geval moet je de wortelstok jaarlijks ontwortelen en overwinteren binnen.

Slechts een paar gereedschappen zijn nodig, en de meeste kunnen worden vervangen voor iets dergelijks:.

Kleding of klein zeil (optioneel, maar maakt dingen minder rommelig).

Ongeacht waar je woont of waar de canna wordt geplant, zul je het terug moeten snijden zodra de bladeren beginnen af te sterven.

Taller cannas moet worden gesneden tot ongeveer 3 inch boven de grond, terwijl dwergplanten kunnen worden teruggebracht tot ongeveer 2 inch.

Container planten die binnen kunnen worden verplaatst worden meestal teruggebracht tot het bodemniveau.

Als je leeft in een warm genoeg zone, dit is waar je kunt stoppen tenzij de tijd om te verdelen.

Zorg ervoor dat er voldoende mulch om de stengels te bedekken als in de zones 8 tot 9.

Als het een verdelend jaar, ga verder met Stap 2.

Beweeg ongeveer 6 inch afstand van de basis van de plant en zet uw vork of schop in de grond, richtend recht naar beneden.

Werk je weg rond de plant totdat je een complete cirkel hebt gecreëerd.

Steek nu je graafgereedschap in en wrijf zachtjes de klomp uit de ziel, zodat het boven op het zeil of doek dat je hebt neergezet.

Knip zachtjes los vuil af om de wortelstokken bloot te leggen, zorg ervoor dat je niet krabbelt of het buitenste oppervlak kraakt.

Je kunt ook een slang gebruiken om het vuil af te spuiten.

Neem een goede kijk op de wortelstokken en begin met de planning waar je ze wilt scheiden.

Elke wortelstok brok moet minstens drie ogen hebben en moet gezond zijn.

Zoek naar zachte en verkleurde vlekken die moeten worden weggegooid.

Je kunt scherpe, steriele schaar, schaar of je handen gebruiken om elke sectie af te breken.

Vergeet niet om de centrale wortelstok weg te gooien, aan het einde van de priem.

Rhizomes zijn stevig en zetmeelachtig aan de binnenkant als een aardappel, dus controleer op tekenen van ziekte en gooi geïnfecteerde bollen.

Zuig elke gezonde wortelstok in een oplossing van 1 deel bleekmiddel tot 9 delen water gedurende ongeveer 30 minuten, laat ze dan ergens drogen met indirect zonlicht gedurende 2 tot 3 dagen.

U kunt ofwel de gescheiden wortelstokken herplanten (in zones 10 tot 12 of in containers) of doorgaan met stap 4 voor overwinteren.

Voor wortelstokken die overgewinterd moeten worden, blijven ze zeven dagen luchtdrogen.

Hier heb je geen licht voor nodig, zodat Cannas kan worden opgeslagen in een warme kast of garage tijdens het uitharden.

Dit proces helpt bij het verwijderen van overtollige vocht dat anders zou kunnen leiden tot rotten gedurende de wintermaanden.

Eenmaal volledig genezen, wrap elke wortelstok in een beetje krant of een kleine papieren zak.

Leg de kleine verpakkingen in een kartonnen doos, zodat ze in een enkele laag.

Voeg een beetje droog turf rond de containers.

Dit zorgt voor een beetje isolatie en zal ook trekken eventuele overgebleven vocht.

Plaats de doos in een uitstekende, donkere plek zoals de garage, zodat de temperatuur blijft op ongeveer 40° graden Fahrenheit gedurende de wintermaanden.

Bekijk dit artikel voor details over overwinteren pot canna lelies.

Terwijl het proces van overwinteren van een canna wortelstok vergelijkbaar is met dat van bollen, is het belangrijk om te onthouden dat het geen bollen zijn.

Als gevolg daarvan, zult u ze om de paar weken willen controleren op tekenen van rotten.

Als vroeg genoeg gevangen, kunt u de bruine sectie wegsnijden, waardoor alleen het gezonde witte vlees.

Echter, je kunt het nodig vinden om de hele wortelstok weg te gooien als er veel rot.

Ze zullen ook een andere grondige inspectie nodig hebben in het voorjaar wanneer je klaar bent om te planten.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en koppeling aan Amazon.

Meng de cocos grond met perliet en doe dit in het afsluitbare bakje (licht doorlatend).

Het is vreemd maar waar; ik vind groepen van bijvoorbeeld twee of vier er minder mooi uitzien dan van drie of vijf! Als iemand hier een goede psychologische verklaring voor kan geven, dan horen wij dit graag!.

jpg\/v4-728px-Plant-a-Palm-Tree-Step-15. Kies bij het verplanten van de zaailingen voor het beste resultaat wederom voor een diepe pot. Het zaai medium moet een beetje vochtig zijn, maar niet nat. De embryo moet er fris uitzien, stevig zijn zonder verkleuringen. Het is heel eenvoudig om de drakenbloedboom zaden zelf te zaaien. (Wagner palm) zijn bijzonder winterhard en zijn daarom zeer populair in heel Europa. Tevens zijn er modellen welke de huidige temperatuur aangeven.

Hallo heb het ook gezet palmpitten maar weet niet welke soort.

Bemest de boom zo'n 30 tot 60 centimeter van de stam af. container-order-button > span'). jpg\/v4-460px-Plant-a-Palm-Tree-Step-1-Version-2. Spullen om mee te graven (een schop of zwaardere apparatuur). is ontwikkeld om aan het water te worden toegevoegd, voordat dit aan de palm wordt toegediend. Kan tegen temperaturen tot -7°C, moet in volle zon. Ook al is de hele stam weg, als er nog een klein deel van de wortels over is dan zullen daar steeds nieuwe bomen uitkomen. Maatregelen ter verificatie van klantenreviews.

U kunt overwegen om de binnenkant van uw pot met een laag noppenfolie of soortgelijk isoleermateriaal te bedekken voordat u de plant erin zet.

zaait de zaden door het medium verspreiden. Palmen hebben bij voorkeur een diepe pot vanwege de diepe penwortel. jpg\/v4-728px-Plant-a-Palm-Tree-Step-8-Version-2. wordt gebruikt; deze combinatie is uitstekend voor het kweken van gezonde palmen uit zaad. Zo heb je de sagopalm en Chinese waaierpalm die relatief klein zijn en je hebt de grotere koningspalm en koninginnepalm die soms wel 15 meter hoog kunnen worden.

Zorg dat je geen ondergrondse kabels of buizen beschadigt.

Voor het raam op de vensterbank is een uitstekende plaats!. Zolang de zaden nog niet zijn gekiemd is licht niet nodig. Maak met je vinger kuiltjes van zon 2 cm diep en laat ook 2-3 cm tussen de verschillende kuiltjes. Dit zorgt ervoor dat er geen overtollig water bij de wortels blijft zitten. Als dit echter niet voorhanden is, is ook zaaien in gewone potgrond mogelijk. Als de wortels niet goed begraven zijn, maakt dat je palmboom minder stabiel.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmbomen kweken

Palmbomen hebben wel vaak kromme stammen dus het kan zo zijn dat je boom een beetje scheef komt te staan.

com\/images_en\/thumb\/f\/fe\/Plant-a-Palm-Tree-Step-15.

De tuin en woonbeurs agenda voor 2019 / 2020. com\/images_en\/thumb\/b\/b7\/Plant-a-Palm-Tree-Step-4-Version-2. Dit zorgt ervoor dat het water niet wegloopt. Hun wortels zijn niet-invasief, wat betekent dat je ze in de buurt van poelen en gebouwen kunt planten. Koude tolerantie van de Trachycarpus Fortunei. Verplant de jonge zaailingen van de trachycarpus naar diepe potten (dit is essentieel omdat ze diepe wortelstelsels ontwikkelen).

Let ook op dat je de boom goed om zet.

Ze vormen prachtige potplanten en passen goed in kleine ruimtes zoals binnenplaatsen en entrees. Hoe verser het zaad hoe beter de resultaten. U moet uw palm niet te laat in het jaar planten; wanneer u wacht tot bijvoorbeeld september, dan heeft uw palm onvoldoende tijd gehad om zich voor de winter goed te vestigen, waardoor het kwetsbaar kan zijn. Met de juiste basiszorg kan jouw insectendisplay een leven lang meegaan.

Dit zal het groeien van nieuwe wortels stimuleren en verslapping en shock tot een minimum beperken.

Zaai in trays of bakjes met het zaaimedium, zaai ca 5 mm diep, onthul het zaai medium om de wortels te bekijken. Palmen kunnen uit zaad worden opgekweekt. Wil je je palmboom laten groeien of wil je een die meteen al in je tuin past? Volwassen bomen zijn veel duurder dan jonge bomen. Er moet ongeveer 1 keer per dag water worden gegeven, zodat de aarde een beetje vochtig blijft. com\/images_en\/thumb\/5\/5d\/Plant-a-Palm-Tree-Step-9-Version-2. Sommige zaailingen kunnen binnen 8 tot 12 weken verschijnen, andere kunnen langer duren. com\/images\/thumb\/3\/30\/Plant-a-Palm-Tree-Step-3-Version-2. De legendarische tweeling Drakenbloedboom, twee stammen en één gemeenschappelijke kroon. Vervolgens moet u zorgen voor een stabiele, vochtige en warme omgeving.

com\/images\/thumb\/9\/92\/Plant-a-Palm-Tree-Step-8-Version-2.

In de tuin is de palm zeer aantrekkelijk als ze in bosjes en groepen geplant is. Palmbomen kunnen erg verschillen in grootte. Het enige dat je nodig hebt is: cocos grond, perliet, een afsluitbare bak van ca 10 cm diep en de drakenbloedboom zaadjes. (Enkel voor informatie over filiaal Wezep). ' + iNewStaffelPrice; ePriceElement. Plaats een zaadje in alle kuiltjes en dek deze vervolgens weer af met de zaaigrond. Geef zo vaak als nodig is water, totdat je boom gewend is op zijn plek.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen